Eat, hug, sleep, repeat…

Het is alweer 7 weken en 5 dagen geleden, dat mijn leven opeens volledig op zijn kop stond. Ineens was ze daar dan, mijn prachtige, kleine meisje Jente. Netjes gewacht met haar komst tot na de feestdagen en alle bijbehorende hectiek en 2 dagen voor de uitgerekende datum. Helaas verliep de bevalling volstrekt anders dan ‘gepland’ en is ze uiteindelijk te wereld gekomen via een spoedkeizersnee. Niet echt leuk en even omschakelen, maar alle cliché’s blijken waar: als je je baby eenmaal in je armen hebt, ben je alle pijn en teleurstelling onmiddellijk vergeten.

1 Petra Janssen Fotografie 8757

En terwijl zij lekker in de box ligt te slapen, ben ik eindelijk in de gelegenheid om hier weer eens een berichtje achter te laten. Want wat ben ik trots op mijn kleine meisje en dit wil ik uiteraard met iedereen delen! Ik heb werkelijk nooit kunnen vermoeden, dat ik zo uitbundig zou kunnen genieten van mijn eigen, kleine poppetje.

Wat mogelijk heeft geholpen, is dat ik van tevoren weinig tot geen verwachtingen heb gehad over hoe het zou gaan zijn met zo’n kleintje in je leven. Dit soort dingen zijn toch niet te voorspellen en wat ik zeker niet wilde was teleurgesteld raken, omdat het wellicht allemaal niet zo soepel zou verlopen en het daardoor misschien zelfs wel een beetje tegen zou vallen. Gelukkig is dit bij ons zeker niet het geval! Wij zijn een superteam! Het voeden gaat goed, slapen ook en we zijn allebei heerlijk zen en relaxed.

De enige momenten die ons wat zwaarder vallen zijn de ‘sprongetjes’ (de mentale ontwikkelingen die bij ieder baby’tje op ongeveer dezelfde leeftijd plaatsvinden). Dan hebben we te maken met de 3 H’s: Hongerig, Hangerig en Huilerig. Dan ben ik eigenlijk de hele dag met haar in de weer, maar gelukkig duren die periodes maar een paar dagen. Dus als dat het enige is, dan voel ik mij een gezegend mens.

Tevens vind ik het hartverwarmend hoeveel aandacht en hulp wij (hebben) ontvangen van alle mensen om ons heen. Wij zijn overladen met kaartjes, berichtjes via telefoon en e-mail, bezoek en cadeautjes. Ik heb mede daardoor heerlijk kunnen genieten van mijn kraamtijd. En nog steeds geniet ik volop van mijn bijzondere, kleine, prachtige wondertje. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar het is het allemaal meer dan waard geweest!

“Geluk zit in een klein rompertje!”

3 Comments

 • Reply Kaj 26 februari 2016 at 11:14

  Hoi Judith,

  Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Jente! Prachtige naam. Kan ik ook niet anders zeggen, want ‘t lijkt veel op de naam van mijn oudste dochter Jinthe. Ik gun je een fijne tijd tussen de 3 H’s door. En wees gerust, er ontstaat straks een nieuwe balans als het stof is neergedaald 🙂

  Hartelijke groet,
  Kaj van ‘t Ende

 • Reply Jos de Bleyser 26 februari 2016 at 18:59

  Wij hebben je zien glunderen en met het bezoeken van Jente hebben we een voorzichtige blik in de toekomst geworpen.
  Jente en jij hebben de wereld weer een stukje mooier gemaakt en mij geïnspireerd tot deze ontboezeming:

  Lieve Jente
  Drie januari, lieve Jente,
  Bracht je in Breda de lente.
  Daar zag jij het levenslicht,
  Maakte een moeder van mijn nicht.

  Nu beginnen mooie tijden,
  Met die moeder aan je zijde,
  Want al ken je weg noch steg,
  Zij helpt je op jouw levensweg.

  En zo zul je gaan beseffen,
  Beter kon je het niet treffen,
  Dat liefde, lief klein mensenkind,
  Altijd alles overwint.

  Geluk wens ik jou alle dagen,
  En antwoord op de meeste vragen,
  Je moeder en jou wens ik, meis’,
  Een wondermooie levensreis.

  Liefs en een gouden toekomst gewenst,
  Jos en Laura.

 • Reply Ilona Sijm 9 maart 2016 at 09:20

  Hoi Judith,
  Beter laat dan nooit…….maar alsnog van harte gefeliciteerd met de geboorte van jouw mooie dochter. Geniet van je verlof, ik zie je t.z.t. weer in het Haagse.
  Groetjes,
  Ilona

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.